Obserwatorzy

poniedziałek, 16 maja 2011

Tutorial - przepis na sałatkę z ryżu i tuńczyka.

Witam wszystkich i pierwsze i najważniejsze:

Bardzo, bardzo Wam dziękuję za wszystkie wspaniałe komentarze.


Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na prostą, szybką i smaczną sałatkę z ryżu i tuńczyka.

Tak wygląda sałatka po jej ukończeniu.



Sałatkę tę robię najczęściej wtedy gdy zostanie mi dużo ryżu z dnia poprzedniego.
A czasami mam na nią po prostu ochotę, więc gotuję ryżu i więcej, studzę i przesypuję do miski.




Dodaję średnią puszkę tuńczyka..




Oliwę z oliwek.



Sól i pieprz..



Bazylię, sporo, kocham bazylię :)

Nawet zimą pachnie w kuchni latem gdy kroimy listki bazylii.




Pomidorki. Średnie 5-6, pokrojone w części.




Majonez, nie za dużo. Ma tylko połączyć sałatkę w całość a nie nadać jej smak. Sałatka musi być pomidorowo-rybna z nutką bazylii i posmakiem ryżu..:)




Mieszamy i pałaszujemy.

Zapraszam do skorzystania, szczególnie w ciepłe dni gdy nie mamy dużej chęci na stanie w kuchni a mamy ochotę na coś sycącego i szybkiego no i, smacznego..:)

Zapraszam także do moich zakładek: tutorials i patterns, znajdziecie tam moje tutoriale i wykroje... Dziś powstanie tez zakładka przepisy, tam też zapraszam. Przepisów będzie przybywać bo kuchnia to moja pasja..:)

Pozdrawiam, Ula.

2 komentarze:

Agata pisze...

Z ryżem jeszcze nie robiłam, ale spróbuję. Często robię sałatkę z tuńczyka, ale dodaję: paprykę czerwoną, żółtą, ogórek kiszony, kukurydzę i groszek z puszki oraz jajka ugotowane na twardo, majonez do połączenia wszystkich składników w jednolitą pastę. Lubimy jeść to z chlebkiem. Twoje przepisy kulinarne zawsze lubiłam. Wiesz, że podziwiam Ciebie za wszechstronne uzdolnienia! Całusy!

vairatka pisze...

Super, właśnie mam michę ryżu i nie wiedziałam co z nim począć...;) Sałatka wygląda bardzo smakowicie, a tuńczyka dawno już nie jadłam :) Dzięki za przepis :)

Moje prace

Wybrane przez Was